De Kinderwens ​

Ook vóór de zwangerschap kunt u bij ons terecht.

Ook vóór een eventuele zwangerschap kun je al terecht bij onze praktijk. Tijdens een kinderwensconsult geven wij jou en jouw partner informatie over gezond zwanger worden en zijn. Als je zwanger bent, is het eerste bezoek aan de verloskundige rond 8 weken. 

Veel factoren die de gezondheid van moeder en kind beïnvloeden spelen juist in het prille begin van de zwangerschap een cruciale rol. Het gebruik van foliumzuur is een goed voorbeeld hiervan. Door 0,4-0,5 mg foliumzuur te slikken verklein je de kans dat de baby wordt geboren met een ernstige aandoening, bijvoorbeeld een waterhoofdje, open ruggetje of hazenlip.

Bij een kinderwensconsult geven wij daarnaast informatie over gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en schadelijke gevolgen van het gebruik van drank en sigaretten. Ook wordt er inzicht gegeven in de menstruatiecyclus en het moment waarop je het meest vruchtbaar bent. Maar ook vragen, wensen, angsten of twijfels ten aanzien van zwanger worden/zijn of het ouderschap kunnen ter sprake komen.

Kortom, met een bezoek aan het kinderwensspreekuur zorg je voor een gezonde start van je zwangerschap en je kind.

Een goed begin is het halve werk!