a

Verloskundigen Geleen

DE PRAKTIJK WAAR U EN UW PARTNER CENTRAAL STAAN

— DE BEVALLING —

EN DAN KONDIGT ZICH HET KINDJE AAN...

Bevalling

 

Naarmate de zwangerschap vordert, zullen er wellicht vragen bij u opkomen die betrekking hebben op de bevalling. U kunt deze vragen altijd stellen tijdens het spreekuur.

Aan het einde van de zwangerschap zullen wij met u en uw partner een uitgebreide afspraak plannen om specifiek de bevalling te bespreken. We zullen dan uitleg geven over het verloop van een bevalling en wanneer het verstandig is om ons te bellen.

 

Omdat de weeën door alle vrouwen in meer of mindere mate als pijnlijk worden ervaren zullen we jullie ook wegwijs maken in methoden die voor pijnverlichting of pijnstilling kunnen gaan zorgen. Uiteraard gaan we ook in op mogelijke wensen van u en uw partner en kunnen we in onderling overleg een geboorteplan (link) samenstellen.

 

Om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u er met vertrouwen aan kunt beginnen. Aarzel niet uw gevoelens van angst of twijfel bespreekbaar te maken. Samen kunnen we dan kijken naar de voor u meest passende ondersteuning.

Wilt u zich alvast voorbereiden op ons gesprek of weten wanneer u het beste contact kunt opnemen? Dan vindt u onder ‘folders’ de juiste informatie.

 

Maandelijks vinden er voorlichtingsavonden plaats in het Zuyderland geboortecentrum te Heerlen.

Tijdens deze avond zullen een verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige en anesthesist informatie geven over bevallen in het geboortecentrum. Door middel van een film krijgt u deze avond een beeld van de afdeling verloskamers en de verpleegstuites van de kraamafdeling/neonatologie. Aanmelden kan via de poli Gynaecologie Zuyderland Heerlen 045-5767808 of online (Link)

 

 

 

Bevallen thuis of in het ziekenhuis?

 

Tijdens ons gesprek over de bevalling zal ook de plaats van de bevalling ter sprake komen. Als de zwangerschap goed verloopt kunt u zelf kiezen waar u het liefst zou bevallen, thuis of in het ziekenhuis (open verloskamer). Het verloop van de zwangerschap en/of bevalling kan maken dat er uiteindelijk toch een andere keus gemaakt wordt.

 

Thuis

Bij een thuisbevalling komt de verloskundige thuis, met hulp van een kraamverzorgster, om de bevalling te begeleiden. Veel vrouwen ervaren bij een thuisbevalling in eigen omgeving meer controle over de eigen bevalling. Zo bepaalt u zelf de omstandigheden waarin u wilt bevallen en bent u in vertrouwde omgeving. Uit recente onderzoeken is gebleken dat een thuisbevalling net zo veilig is al een bevalling in het ziekenhuis. Tevens is gebleken dat er bij een thuisbevalling minder vaak wordt ingegrepen in het bevallingsproces. Mocht u kiezen voor een thuisbevalling, houdt er dan rekening mee, dat de bevalling moet plaatsvinden op de begane grond of 1e etage. Woont u in een flatgebouw zonder lift dan is een thuisbevalling niet mogelijk. Dit in verband met de richtlijnen van de ambulancedienst.

 

Ziekenhuis

Als u kiest voor een bevalling in het ziekenhuis (open verloskamer) dan start de bevalling thuis. Samen met de verloskundige bepaalt u het moment waarop u naar het ziekenhuis gaat. Dit is meestal wanneer de weeën en ontsluiting goed op gang zijn. Ik het ziekenhuis vindt de bevalling plaats op een open verloskamer. De verloskundige begeleidt de bevalling samen met een verpleegkundige van het ziekenhuis. Een reden om in het ziekenhuis op de open verloskamer te bevallen, is dat u zich daar misschien prettiger voelt. Een voordeel kan zijn dat u niet meer naar het ziekenhuis hoeft te gaan als de hulp van de gynaecoloog tijdens de bevalling nodig blijkt.

Aan het gebruik van de open verloskamer zijn kosten verbonden. Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering wordt deze rekening geheel of gedeeltelijk vergoed. Indien er een

medische reden is voor een bevalling op de open verloskamer of een klinische bevalling onder leiding van de gynaecoloog is er geen eigen bijdrage.

Aanmelden? Klik hier

TEL.: 046- 474 6000

PRAKTIJK VAN VERLOSKUNDIGEN GELEEN - LEURSSTRAAT 5 - 6166 CL GELEEN (OUD-GELEEN) - 046-4746000

De verloskundigenpraktijk voor: Sittard - Geleen - Munstergeleen - Puth - Einighausen - Guttecoven - Nieuwstad - Limbricht -  Stein - Urmond - Elsloo - Berg a/d Maas - Beek - Neerbeek - Spaubeek - Sweikhuizen - Genhout.

© Verloskundigen Geleen 2017 - Webdesign & Fotografie: John Baggen

Verloskundigen Geleen

Verloskundigen Geleen

DE BEVALLING